Oslo, o destinatie scumpa, dar care merita vizitata

Capitala Norvegiei conduce, alături de Tokyo și Moscova, într-un top al celor mai scumpe destinații.

Dacă alegeți un city-break la Oslo, atunci trebuie să vedeți și celebrele fiorduri nordice. Dacă suportați bine frigul, puteți face o croazieră de două ore la bordul unui vas pentru a observa golfurile idilice si labirintul de insule. Apoi, puteți opta pentru Turul All Inclusive Oslo. (AUDIO Manuela Melinescu, reprezentantul unei agenții de turism online, despre obiectivele turistice din OSLO)

În ceea ce privește costurile, Oslo este o destinație scumpă. Biletul de avion până la Oslo cu o companie low-cost s-ar putea să fie cea mai ieftină parte a sejurului în capitala Norvegiei. De aceea, ideal ar fi să ne planificăm din timp vacanța. Cumpărat cu câteva luni înainte, un bilet de avion dus-întors costă 50-55 de euro. Aceeași regulă trebuie aplicată și în ceea ce privește cazarea. În Oslo sunt destul de puține hoteluri, de aceea trebuie făcută rezervare din timp. În felul acesta, se găsesc și cele mai bune oferte: de exemplu, o noapte de cazare la un hotel de trei stele costă 80 euro de persoană.

Tot la capitolul costuri, nici mâncarea sau băutura nu sunt ieftine, dar chiar și în aceste condiții, turiștii ar trebui să încerce câteva din delicatesele locale: friptura de balenă, ren sau elan.

În ceea ce privește temperatura, în capitala Norvegiei, iarna este lungă și rece. Temperaturile scad sub zero grade încă din luna septembrie. Dar cei care iubesc sporturile de iarnă nu vor avea o problemă cu acest lucru.