Confidenţialitate

Oscar Romero şi Papa Paul al VI-lea au fost canonizaţi la Vatican

Arhiepiscopul salvadorian Oscar Romero, asasinat în 1980, şi bunul lui prieten şi mentor de la Vatican, Papa Paul al VI-lea, au fost sanctificaţi, duminică, în cadrul unei ceremonii ample.

Papa Francisc, care a purtat un cordon alb pătat cu sângele lui Oscar Romero şi un şorţ al Papei Paul al VI-lea în timpul acestei ceremonii de canonizare, a trecut în rândul sfinţilor şi doi preoţi italieni şi două fondatoare ale unor ordine religioase – o germancă şi o spaniolă -, care i-au ajutat pe săraci.

Nu sunt singurii canonizați azi. Portretele noilor sfinți ai bisericii catolice au putut fi văzute pe tablouri imense amplasate pe clădirea catedralei Sf.Petru.

Papa Paul al VI-lea, arhiepiscopul Oscar Romero, preoții Francisc Spinelli și Vincențiu Romano, călugărițele Maria Ecaterina Kasper și Nazaria Ignația a Sfintei Tereza a lui Isus și tânărul laic Nunțiu Sulprizio au fost canonizați azi. Patru sunt din Italia, unul din San Salvador, unul din Germania și unul din Spania.

Zeci de mii de pelerini din lumea întreagă au venit la Roma pentru a participa la Sfânta Liturghie și ceremonia de canonizare în Piața San Pietro.