Confidenţialitate

Unul dintre organizatorii UNTOLD, cercetat pentru infracţiunea de act sexual cu un minor. Cercetările se desfășoară in rem | AUDIO

Dosar penal in rem în cazul acuzaţiilor ce îl vizează pe patronul festivalului UNTOLD. Inițial, cercetarea s-a făcut pentru agresiune sexuală, fiind ulterior schimbată în act sexual cu un minor. Polițiștii s-au sesizat din oficiu. Ei nu au primit nici o plângere sau sesizare oficială. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Inspectoratul de Poliție Cluj a început cercetările din oficiu după ce în spațiul public au apărut informații referitoare la faptul că unul dintre organizatorii festivalului UNTOLD ar fi agresat sexual, în anul 2021, doi minori.

O zi mai târziu, a fost schimbată încadrarea juridică a faptei din agresiune sexuală în infracţiunea de act sexual cu un minor. Cercetările sunt in rem, adică privesc fapta și nu o anumită persoană.

Au fost audiate deja două dintre persoanele implicate, în vârstă de 18 şi 19 ani din municipiile Cluj-Napoca şi Iaşi. Urmează, însă, și alte audieri.

Polițiștii menționează „că, în timpul audierilor, nu au fost formulate plângeri penale referitoare la infracţiuni contra libertăţii şi integrităţii sexuale”.

Bogdan Buta, organizatorul Festivalului UNTOLD vizat de acuzații a reacţionat printr-un comunicat. El spune că îşi va căuta dreptatea în justiţie.

Sursa foto: Facebook / Untold

Citește și: Scandal la Constanța pe tema reabilitării parcului din zona gării. Activiștii de mediu acuză primăria de distrugerea spațiului verde. Garda de Mediu a trimis o echipă de control | AUDIO