OMS face apel la sponsori în lupta cu noul coronavirus | AUDIO

Instituţia globală atrage atenţia că în prezent comunitatea mondială se confruntă cu lipsa echipamentelor individuale de protecţie antigripală.

În România, măştile de protecţie se găsesc cu greu la farmacii, dar spitalele au început să-şi facă stocuri.

Principalul exportator de măşti, halate de protecţie sau botoşei, este de obicei China, însă cum regiuni şi graniţe întregi sunt acum închise din cauza epidemiei, toată lumea a rămas în pană.

Preşedintele Executiv al Organizaţiei Patronale a Producătorilor de Medicamente din România, Dragoş Damian, explică pentru Europa FM de ce s-a ajuns la criza de echipamente de protecţie:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În plus, atrage atenţia Dragoş Damian, în China se produc şi cele mai multe seringi de unică folosinţă, dar şi biocide.

România nu are fabrică de astfel de echipamente de protecţie, ceea ce o expune la o situaţie de risc, atrage atenţia Preşedintele Executiv al Organizaţiei Patronale a Producătorilor de Medicamente:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Preşedintele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii face apel la sponsorii globali, precizând că pentru a preveni apariţia pandemiei, în următoarele luni este nevoie de aproape 700 de milioane de dolari.

15 laboratoare din toată lumea, inclusiv din Franţa, Germania şi Marea Britanie, vor ajuta la combaterea răspândirii pneumoniei de coronavirus.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS