Confidenţialitate

Orban: Moțiunea de cenzură va fi citită în plenul Parlamentului. Nu este nevoie de cvorum pentru citirea moțiunii | AUDIO

Moțiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului Cîțu ar urma să fie citită joi în plenul Parlamentului.

Ședința a fost convocată pentru ora 16.00.

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban spune că nu e nevoie de cvorum la această ședință, ci doar la cea în care se dezbate și votează moțiunea.

“Ședința nu are nevoie de cvorum la citire. În conformitate cu prevederile constituționale este necesar cvorumul la ședintele în care se adoptă legi, hotărâri, moțiuni…La citirea moțiunii nu este necesar cvorumul.” a spus Ludovic Orban.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Despre colegii din PNL care au negociat cu PSD în privința calendarului moțiunii de cenzură, liderul PNL, Ludovic Orban spune că și-au încălcat angajamentele față de electorat.

“Ca președinte al PNL nu am avut nicio discuție cu cineva de la PSD. Dacă sunt colegi de ai mei care au avut negocieri cu PSD înseamnă că încalcă angajamentlele pe care ni le-am luat față de cetățenii români și încalcă toate poziționările strategice al PNL și deciziile forurilor partidului” a mai spus Ludovic Orban.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Potrivit Constituției, dezbaterea și votul unei moțiuni de cenzură au loc după 3 zile de la citirea ei în ședința de plen, dar acest lucru nu înseamnă neapărat după 3 zile, ci oricând după ce a trecut această perioadă.

Premierul Florin Cîțu a sesizat Curtea Constituțională în legătură cu ilegalitatea moțiunii de cenzură pe motiv că o parte dintre semnăturile de susținere nu ar fi valide. Deocamdată, nu se știe când va analiza CCR această sesizare.