Confidenţialitate

Orban, despre numărul crescut de infecții : suntem într-un moment de cumpănă

În ziua cu cel mai mare număr de persoane diagnosticate cu COVID-19 – 555 – premierul Ludovic Orban le cere romanilor să înțeleagă că suntem într-un moment de cumpănă, în care cei care ignoră regulile îi pun în pericol pe cei dragi. Șeful Executivului a făcut apel la solidaritate și la un comportament responsabil :
”Transmit fiecărui român: virusul nu iartă pe nimeni, nici pe cei care nu cred în existența lui. Dacă cineva ignoră regulile, când se îmbolnăvește îi pune în pericol și pe cei dragi. Doar împreună, solidari și respectând reguli simple stabilite de specialiști, putem să readucem lucurile la normal și putem lupta eficient cu epidemia. Am încredere că fiecare român va înțelege acest moment de cumpănă și va înțelege că de comportamenul lui responsabil va depinde succesul în lupta împotriva virusului ”.

Premierul a subliniat că Guvernul pune în practică un plan economic care să asigure revenirea cât mai rapidă a economiei iar din acest motiv nu se dorește reinstituirea restricțiilor:

” Nu ne dorim să luăm nicio măsură care să- afecteze viața românilor.Pe de altă parte, spun clar că dacă va fi nevoie vom lua orice măsură care se va impune pentru că punem pe primul plan sănătatea românilor”.

Ludovic Orban spune că în ultimele două luni s-au întețit campaniile organizate care au avut ca scop să-i determine pe români să ignore pericolul. Consecințele s-au văzut acum, în numărul crescut de infectări. De aceea, premierul a cerut ajutorul populației, pentru că guvernul, singur, nu poate asigura revenirea la normalitate.
Și, pentru că mîine intră în dezbaterea parlamentului proiectul legii privind carantina și izolarea, premierul speră că aleșii vor înțelege situația și vor adopta măsurile care permit tratarea celor infectați cu Covid sub control medical.