Confidenţialitate

Oraşul spaniol Bilbao nu va găzdui meciuri la EURO 2020

Stadionul San Mames din Bilbao nu va găzdui meciuri din cadrul Campionatului European de fotbal, EURO 2020, după ce UEFA a cerut retragerea orașului din Țara Bascilor de pe lista organizatorilor comperiției. Bilbao era unul dintre cele 12 oraşe gazdă selecţionate de UEFA, printre care și București, pentru a găzdui partidele Turneului european de fotbal.

Condiţiile sanitare prea stricte impuse de autorităţile basce pentru a garanta prezenţa publicului au forţat UEFA să ia această decizie.

UEFA este așteptată mâine cu o decizie în privința orașelor Munchen şi Dublin, care nu au oferit până în prezent suficiente garanţii în privinţa accesului fanilor pe stadioane în timpul EURO 2020.

Programată iniţial în 2020, competiţia a fost amânată pentru 2021 ca urmare a pandemiei de coronavirus. EURO 2020 este  ediţie care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European, urmează să se desfăşoare în perioada 11 iunie – 11 iulie 2021 în mai multe orașe, între care și Bucureşti.

Ministerul Tineretului şi Sportului a precizat că meciurile organizate în  România se vor desfăşura cu 13.000 de spectatori în tribune, reprezentând 25% din capacitatea Arenei Naţionale.

  • Sonia Teodoriu