Confidenţialitate

Operat de cancer, Elvis Costello îşi suspendă turneul european

Muzicianul britanic Elvis Costello şi-a anulat, vineri, concertele din turneul său european, dezvăluind că a fost supus unei intervenţii chirurgicale pentru cancer.

În vârstă de 63 de ani şi cunoscut pentru hiturile “She”, ”Oliver’s Army”, ”Everyday I write the Book” şi ”Alison”, artistul a spus că medicii l-au sfătuit să ia o pauză, potrivit Agerpres.

”În urmă cu şase săptămâni, medicul meu mi-a spus ‘Ar trebui să începi să joci la loterie”’, a adăugat muzicianul într-o declaraţie. ”Nu mai văzuse niciodată o tumoare canceroasă atât de mică, dar foarte agresivă, care putea fi eliminată doar printr-o intervenţie chirurgicală”.  Iniţial, a fost încântat că poate continua turneul, a mai spus muzicianul, dar nu şi-a dat seama cât de solicitante vor fi spectacolele lungi, târziu în noapte, pentru organismul său aflat în perioada de recuperare. Mediul l-a sfătuit acum să ia o pauză şi să se odihnească.

”Sufletul meu este mai mult decât dornic, dar acum trebuie să accept că va fi nevoie de mai mult timp decât mi-aş fi dorit ca să mă recuperez în totalitate”, a spus artistul. ”În consecinţă, trebuie să anulez restul spectacolelor din acest turneu”.

Elvis Costello, numele de scenă a lui Declan Patrick MacManus, a devenit cunoscut în anii ’70 şi a produs, de-a lungul timpului, o serie de albume marcante alături de trupele sale Attractions şi Imposters. Artistul a mai dezvăluit că va lansa un nou album în luna octombrie.

”Vom reveni de îndată ce va fi posibil să vă cântăm melodiile preferate, care au rămas la fel de importante pentru noi toţi”, a mai spus cântăreţul.