Confidenţialitate

Un ONG din Spania își suspendă ajutorul în Fâșia Gaza, după „actul de violenţă de neînţeles” al forțelor israeliene asupra a 7 lucrători umanitari | AUDIO

Încă o organizație neguvernamentală – de data aceasta din Spania – care era implicată în activități umanitare pentru Fâșia Gaza și-a suspendat acțiunile în enclavă. Se întâmplă după ce șapte lucrători ai unei organizații americane au murit într-un atac israelian. Organizația din Spania cere public „răspunsuri şi socoteală pentru acest atac inacceptabil”. Armata israeliană a recunoscut zilele trecute că atacul a fost o eroare, iar președintele țării și-a cerut scuze. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Organizația neguvernamentală din Spania, Open Arms, a închiriat împreună cu World Central Kitchen (WCK) primul vas cu ajutor umanitar sosit în Fâşia Gaza dinspre Cipru printr-un coridor maritim dedicat.

Lucrătorii umanitari ai ONG-ului american erau pe punctul de a descărca ajutor umanitar din al doilea vas sosit din Cipru, când convoiul lor a fost atacat luni în Fâşia Gaza.

Acest al doilea vas al Open Arms s-a întors miercuri în portul cipriot Larnaca.

„Misiunea în coridorul umanitar spre Fâşia Gaza împreună cu World Central Kitchen este suspendată în urma atacului devastator suferit de convoi”, a declarat Open Arms, care califică atacul drept „un act de violenţă de neînţeles”.

Cele două ONG-uri au lucrat împreună pentru a stabili un coridor maritim umanitar prin care au transportat 200 de tone de alimente dinspre Cipru până la coastele Fâşiei Gaza în cursul unei prime călătorii la mijlocul lui martie.

După loviturile israeliene, World Central Kitchen, care furniza mese zilnice în Fâşia Gaza, a anunţat că îşi suspendă operaţiunile prin acest coridor maritim.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a recunoscut o lovitură israeliană „neintenţionată” după moartea celor şapte lucrători umanitari.

Mai multe ONG-uri internaţionale au avertizat din nou cu privire la imposibilitatea lor de a lucra în Fâşia Gaza, devastată de un război între Israel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Israel, despre atacul său mortal asupra a șapte persoane care livrau alimente în Gaza: „A fost o eroare. Acest lucru nu ar fi trebuit să se întâmple” | AUDIO