”Omul cel bun din Seciuan”, în regia lui Andrei Şerban, la ”Teatrul Bulandra” / Premiera – joi &vineri

În 1968, Andrei Şerban monta la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ același spectacol, înainte de a pleca din România. După aproape jumătate de secol, Andrei Șerban pune, din nou, în scenă ‘Omul cel bun din Seciuan’, de data aceasta la Teatrul Bulandra.

Intrăm în atmsofera de la Teatrul Bulandra, înainte de premiera mult așteptată, Omul cel bun din Seciuan, de Bertolt Brecht, cu Vlad Ivanov, Rodica Mandache, Ana Ularu ori Aleandra Fasolă, între mulți alții.

Spuneam un spectacol mult așteptat, mai ales după repetițiile deschise organizate în vară la Teatrul ‘Bulandra’? Ei bine, textul este reluat după 45 de ani în noua montare ce poartă semnătura lui Andrei Șerban, cu următoarea explicație: precum la sârşitul anilor ’60, și acum societatea e afectată de criza valorilor, de lipsa unui mod coerent de funcţionare a societăţii, iar populația are percepția unei crize majore’ – AUDIO.

Și revenim la Bulandra. O echipă de jurnaliști a PRO Tv surprinde momente de la cabine, când actorii se pregătesc de spectacol (înainte de avanpremiera din 8 octombrie), dar și de pe scenă.

Corupția, minciuna și sărăcia – sunt teme abordate în ‘Omul cel bun din Seciuan’, iar regizorul Andrei Șerban le mărturisește jurnaliștilor că prin această montare încearcă să transmită că, totuși, există căi de scăpare – AUDIO.

În 1968, Andrei Şerban monta la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ același spectacol, înainte de a pleca din România.

Amănunte – joi, 9 octombrie, în emisiunea ‘Drum cu prioritate’, de la ora 17.00.