Confidenţialitate

Omagiu adus lui Alexei Navalnîi în fața Ambasadei Rusiei la București

Mai multe persoane s-au adunat în fața ambasadei Rusiei la București pentru a aduce un omagiu lui Alexei Navalnîi, cel mai mare critic al lui Vladmir Putin, mort în închisoare la vârsta de 47 de ani.

În fața ambasadei, au fost depuse  mai multe candele și flori, alături de un portret și fotografii ale lui Alexei Navalnîi.

Pe un afiș, agățat de trunchiul unui copac, numele străzii Kiseleff – unde se află ambasada Rusiei – a fost tăiat, iar dedesubt e scris ‘’Navalnîi’’.

Evenimentul dedicat disidentului rus are loc la inițiativa europarlamentarului USR Vlad Gheorghe.

”E nevoie ca noi să arătăm în primul rând că România este democratică, că românii au reacție în momentul în care un tiran își omoară propriii cetățeni care doar au vrut să nu fie de acord cu el, și cred că avem datoria civică, datoria de români, datoria de cetățeni, datoria de europeni să facem lucrul ăsta. Nu contează câți suntem, mesajul este același și este un mesaj care ține de sănătatea societății noastre și de sănătatea noastră ca cetățeni.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Europarlamentarul Vlad Gheorghe consideră că în Rusia nu se va schimba nimic dacă Vladmir Putin nu este judecat și pedepsit pentru faptele sale.

”Îi felicit pentru curaj pe rușii care au ieșit totuși în stradă, am văzut câteva sute de oameni care au fost instant arestați. Sunt niște oameni de un curaj deosebit și asta arată că sunt în continuare oameni curajoși în Rusia, și Alex Navalnîii știa acest lucru și li se adresa întotdeauna acestor ruși. Nu mă aștept să se schimbe nimic până când nu reușim să scăpăm de Putin și, de aceea, am susținut și o să susțin tot timpul că este un criminal care trebuie pedepsit, un criminal la propriu, care a omorât oameni. Omoară fie prin război, fie prin otrăvire. Acel proces la Curtea Internațională de Justiție este esențial și Putin trebuie izolat politic. Toate acele discuții de negociere cu Putin cred că nu-și au rostul în niciun fel pentru că nu poți să negociezi cu un criminal”, a menționat Vlad Gheorghe.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Europarlamentarul i-a transmis un mesaj ambasadorului Rusiei la București și unor români care susțin acțiunile lui Vladmir Putin:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

(Foto: Facebook Reper Bucuresti)