Olimpia Melinte, nominalizată la premiile Goya

Olimpia Melinte a fost nominalizată la premiile Goya, considerate echivalentul spaniol al premiilor Oscar, la categoria ‘Revelaţia anului’.

Actriţa română a fost nominalizată la categoria ‘Revelaţia anului’, pentru dublul rol din filmul ‘Canibal’, regizat de Manuel Martin Cuenca.

Alături de Olimpia Melinte, la aceeaşi categorie mai sunt nominalizate trei actriţe de origine spaniolă: Belén López, María Morales şi Natalia de Molina.

‘Canibal’, considerat unul dintre cele mai mari titluri internaţionale ale anului, a început circuitul festivalier în 2013, în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Toronto. Filmul o are în rolul principal pe actriţa română Olimpia Melinte şi prezintă povestea lui Carlos (Antonio de la Torre), un om singuratic, ciudat, iubit, însă, de toţi locuitorii oraşului Granada. Ceea ce puţini oameni ştiu despre el este că nu se poate hrăni decât cu femei faţă de care nu se poate ataşa emoţional. Toate aceste lucruri se schimbă în ziua în care o întâlneşte pe Nina, o femeie de origine română, care îşi caută cu disperare sora geamănă.

Pentru acest film, actriţa Olimpia Melinte, în vârstă de 27 de ani, a învăţat limba spaniolă, a urmat cursuri de masaj şi a fost nevoită să se îngraşe 10 kilograme.

Cea de-a 28-a gală de decernare a premiilor Goya va avea loc pe 9 februarie la Hotel Auditorium din Madrid.