Olanda – Romania 0-4

Echipa nationala de fotbal a mai suferit o infringere dura contra Olandei, dupa ce meciul tur de la Bucuresti a fost cistigat de batavi cu 4-1

Fara Adi Mutu in unsprezecele de start si cu Pantilimon in poarta, in locul lui Tatarusanu, Romania a avut o evolutie la fel de stearsa ca la remiza norocoasa obtinuta in fata Ungariei. Van der Vaart a deschis scorul in primul sfert de ora iar dupa pauza Van Persie a reusit dubla, cu al doilea gol marcat din penalty. In minutul 90 a punctat si Lens.

Romania ramine pe locul 3 in grupa D, insa a beneficiat de un rezultat favorabil in partida dintre contracandidatele pentru pozitia a doua – Turcia si Ungaria au remizat 1 la 1 la Istanbul. Olanda are maximum de puncte si este ca si calificata la Mondialul din Brazilia.

Pentru selectionata pregatita de Victor Piturca urmeaza cele doua confruntari decisive cu Ungaria si Turcia pe teren propriu, programate la 6 respectiv 10 septembrie. Sa mai spunem ca tot aseara, in grupa Romaniei, Estonia a invins Andorra cu 2 la 0.