Ohrid, Ierusalimul din Balcani

Orașul Ohrid din Macedonia este un mare centru turistic datorită comorilor culturale și naturale pe care le adăpostește.

Așezat pe malul lacului cu același nume, orașul Ohrid se numără printre cele mai vechi așezări din Europa. Vestigiile descoperite aici arată că teritoriul era locuit încă din Epoca de Fier. Descoperirile arheologice, cărora li s-au adăugat obiectivele turistice din Ohrid au făcut ca orașul să fie inclus în patrimoniul cultural UNESCO.

Sunt mulți cei care spun că adevăratul spirit al Macedoniei nu se simte în capitala Skopje, așa cum se simte în Ohrid. Orașul este un mare centru turistic, grație comorilor culturale și naturale pe care le adăpostește. Între acestea: parcul național Galicica, creat în urmă cu câteva decenii.

Partea veche a orașului este dominată de fortăreața Samuel, menționată pentru prima dată în anul 209.

Orașului i se mai spune și Ierusalimul din Balcani. Camelia Ghețu, reprezentanta unei agenții de turism, explică faptul că pe vremuri în oraș erau 365 de biserici, câte una pentru fiecare zi a anului. Astăzi, în jur de 30 de lăcașuri de cult mai sunt deschise și pot fi vizitate.

Ohrid este o destinație accesibilă pentru toate buzunarele, mai spune Camelia Ghețu. Un pachet turistic ce include șapte nopți cazare la cinci stele și transportul cu autocarul costă aproximativ 300 de euro de persoană.