Confidenţialitate

Oficialii ONU nu mai au voie să folosească WhatsApp

În urma scandalului izbucnit din cauza piratării telefonului miliardarului Jeff Bezos – şeful gigantului Amazon, Organizația Natunilor Unite anunţă că oficialii săi nu mai au voie să comunice prin aplicația WhatsApp.

“Din motive de securitate, comunicarea pe Whatsapp nu mai este permisă între oficialii ONU”, a anunțat Farhan Haq, purtătorul de cuvânt al organizației.

Conform raportului publicat în această săptămână de doi experţi ai ONU, ar exista indicii cu privire la o posibilă implicare a prinţului moştenitor al Arabiei Saudite – Mohammad bin Salman, în piratarea telefonului lui Jeff Bezos, cu ajutorul Whatsapp.

La întrebarea dacă secretarul general ONU – Antonio Guterres, a discutat pe Whatsapp cu Mohammad bin Salman sau cu conducători ai altor ţări, Farhan Haq a spus că „principalii oficiali ai ONU au primit instrucţiuni să nu utilizeze WhatsApp, întrucât acesta nu este considerat un mijloc de comunicare sigur. Deci, nu, eu nu cred că secretarul general utilizează această aplicaţie”, a completat acesta, adăugând că recomandarea de a nu folosi WhatsApp ar fi mai veche, datând încă din vara trecută, relatează agenţia de presă “Reuters”.