Confidenţialitate

Oferă puiului tău de câine un start optim în viață și câștigă premii pentru el cu PURINA PRO PLAN, LA EUROPA FM! (P)

Până pe 25 iunie, de luni până vineri, pe pagina de Facebook Radio Europa FM poți câștiga premii de la Purina dacă răspunzi la întrebările noastre zilnice.

Așa îți și testezi cunoștințele, te și lauzi cu câinele tău și, în plus, poți câștiga premiul pus la bătaie la Europa FM: un Puppy Kit cu o cutie Pro Plan Puppy de 800g, un ghid de îngrijire, produs Fortiflora supliment și brosura Fortiflora și/sau o husă de protecție pentru bancheta mașinii (stăpânii de câine care sunt și soferi știu exact cât e de importantă o astfel de husă).

Verifică regulamentul concursului aici pentru mai multe detalii despre cum se acordă premiile în fiecare zi.

În fiecare zi, pe pagina noastră de Facebook Radio Europa FM dăm premii, așa că nu mai aștepta, intră, testează-ți cunoștintele și oferă puiului tău de câine un start optim în viață, cu PURINA PRO PLAN și Europa FM!

Opt sfaturi pentru un start optim în viață pentru puiul tău de câine

# 1: Un câine sociabil se va transforma într-unul vesel. Așa că e bine să-ți obișnuieșți câinele cu mai mulți membri ai familiei, cu prieteni și cu străini încă de când este mic.

La fel de important este să-l obișnuieșți cu diferite medii. Să faceți plimbări pe jos, plimbări cu mașina, să ieșiți cu familia la picnicuri, toate aceste experiențe diferite sunt foarte bune pentru câinele tău în perioada în care învață. Socializarea sănătoasă atunci când e pui îi va asigura un viitor fericit.

Socializarea puiului de câine implică să-l obișnuieșți nu doar cu oameni și situații noi, ci și cu alte animale. Dar trebuie să ai grijă când faci asta! Atunci când îi faci cunoșțînță cu un câine adult, e bine ca amândoi să fie ținuți în lesă, pentru că îi împiedică să sară și îți oferă ție mai mult control în cazul în care unul dintre câini are un comportament neașteptat. Sub nicio formă să nu îi lași singuri de la prima întâlnire!

Dacă prezinți câinele unei pisici, e bine să lași ușa camerei întredeschisă, ca să-i lași pisicii loc să fugă, în caz de nevoie. E nevoie de timp și de răbdare, pentru că familiarizarea dintre cei doi poate dura, dar câinele și pisica POT deveni fericiți unul în compania celuilalt. Iar dacă obișnuiești câinele din timp cu pisicile, asta îl va face să devină mai puțin agitat și-n preajma pisicilor străine.

# 2: Există multe motive pentru a-ți dresa câinele, iar supunerea e doar unul dintre ele. Un pui bine dresat va deveni un câine mai ușor de plimbat, va arata un comportament mai prietenos pe lângă alți oameni și alți câini… și va beneficia de timpul petrecut cu tine în timp ce învață.

Dacă începi DIN TIMP dresajul, puiul tău de câine poate dezvolta tot ce-i trebuie că să devină un adult sociabil și prietenos. Iar să-ți petreci timpul alături de câinele tău în perioadele de dresaj poate să fie distractiv și extrem de plăcut! De altfel, dresajul e mai eficient când sunteți implicăți amândoi și vă bucurați de această activitate.

Dragostea și recompensarea sunt absolut necesare pentru succesul unei sesiuni de dresaj: arată-i puiului tău de câine când face un lucru bine, oferindu-i afecțiune și o recompensă gustoasă, pentru motivație în plus.

# 3: Pentru ca dresajul puiului tău de câine să fie cât mai eficient, prezintă-i din timp alți oameni și alte animale de companie. Socializarea este foarte importantă în perioada lui de creștere.

Fii constant în modul de adresare, în tonul vocii… și, de asemenea, constant cu regulile pe care vrei să i le impui, pentru că doar așa puiul tău de câine poate să înțeleagă exact ce aștepți de la el pe parcursul dresajului. Da comenzi scurte, precum „Șezi” sau „Bravo”. Învață și alți membri ai familiei tale să folosească aceleași comenzi, că să nu provocați confuzie câinelui.
În dresaj, toți câinii pot face pași înapoi uneori, dar merită să fii perseverent și răbdător.

Câinii nu se pot concentra prea mult, astfel că sesiunea trebuie să fie cât mai interesantă, devenind astfel mai distractivă și pentru ține.

# 4: E important să-ți organizezi timpul când dresezi un pui de câine: creează un program specific pentru plimbări, hrană și sesiunile de dresaj, pentru că el să învețe acest program. Fii ferm (dar nu enervat sau vizibil frustrat) cu puiul tău de câine. Recompensează-l când face bine un lucru, în loc să-l pedepseșți atunci când face ceva rău. Astfel va învață mult mai eficient. Nu întârzia recompensa ori lauda! Imediat ce a făcut ceva bine, dă-i semnalul, pentru că el să învețe ce comportament trebuie să repete.

Nu da prea multe comenzi într-un interval scurt de timp, pentru că nu le va înțelege și reține la fel de bine, dacă sunt multe odată. Folosește un ton ferm atunci când puiul tău de câine face o boacănă, dar fără să țipi la el. Și ține minte că în afară de comenzile învățate, limbajul uman va fi total străin pentru câinele tău.

# 5: Dieta câinelui tău e unul dintre cei mai importanți factori pentru sănătatea și fericirea lui pe termen lung. Și dietă nu înseamnă mâncarea dată doar într-o scurtă perioadă, ci modul în care-l hrănești în toate etapele lui de dezvoltare.
Dacă alegi hrană de calitate și îi creezi obiceiuri alimentare corecte din timp, îi poți oferi un start optim în viață și obiceiuri alimentare sănătoase pentru toată viață.

Mesele câinelui tău sunt și ele o oportunitate de a-l dresa. Este bine să-l înveți să aștepte în timp ce îi pui hrană. Dacă ai mai mulți pui, este posibil să observi competiție și chiar rivalitate între ei pentru a hotărî cine are dreptul să mănânce primul. Dar dacă îi înveți să aștepte, poți să elimini o parte din această competiție.

În privința mâncării, disciplina e foarte importantă de la o vârstă fragedă. Așa că încearcă să nu te lași impresionat de plânsetele lui după hrană. Ele nu înseamnă neapărat că animalului îi e foame. Încearcă să-i distragi atenția prin joacă până la momentul mesei, iar după ce a mâncat ia-i bolul până la următoarea masă. Iar CEL MAI IMPORTANT lucru e să reușești să rezișți CHIAR TU tentației de a-ți hrăni câinele cu alte feluri de mâncare, mai ales cu resturi de la masa ta. Hrana pentru oameni nu e tocmai potrivită pentru el! Ca să-i dai puiului tău de câine un start optim în viață, oferă-i o dietă special creată pentru el, precum Purina PRO PLAN OPTISTART.

# 6: Digestia e foarte importantă și la câini, ca și la alte animale, ca și la oameni. Dar cum câinele nu știe să vorbească trebuie ca noi, stăpânii, să învățăm să ne dăm seama dacă e totul în ordine.

Sistemul digestiv este un sistem de apărare cu program non-stop pentru câinele tău. 70% din celulele sale imunitare se află aici și protejează organismul de toxine, prin crearea unei bariere între câinele tău și microbii din exterior. Pe lângă acest lucru, mai îndeplinește și misiunea necesară de a absorbi substanțele nutritive din hrană, transformându-le în energie și eliminând prin excreție tot ceea ce este nedigerabil.

Oare câinele tău are cel mai sănătos sistem digestiv posibil? Se hrănește corect, este fericit și crește? Toate acestea țin de un sistem digestiv care să funcționeze optim. Iar pentru unii câini asta înseamnă că trebuie să alegem o hrană creată special pentru a sprijini digestia sensibilă.

# 7: Oare câinele tău are cel mai sănătos sistem digestiv posibil? Se hrănește corect, este fericit și crește? Dacă suspectezi că sistemul digestiv al câinelui tău este sensibil, trebuie să știi că, din când în când, niște probleme digestive pot fi doar un semn natural de dezechilibru al microflorei. Deci nu e cazul să intri în panică imediat. Dar dacă are în mod frecvent scaun moale sau diareic, acesta poate fi un semn de alergii sau intoleranță alimentară. Dacă simți că ai un motiv de îngrijorare, du câinele la medicul veterinar, la control. Foarte probabil, va primi o nouă dietă.

# 8: Dacă ești în situația în care trebuie să oferi câinelui tău o nouă dietă – pentru un sistem digestiv sensibil – nu uita: de fiecare dată când îi schimbi dieta, e bine să o faci treptat, pentru că schimbările bruște pot deranja și ele. Totuși, dacă se întâmplă ca și o schimbare minoră să producă flatulențe sau diaree, poate fi un semn că nici noua dietă nu-i priește câinelui tău. Unii câini au o digestie sensibilă fără o cauză specifică identificabilă, dar există diete special create și pentru a ajuta sănătatea sistemului lor digestiv al câinilor sensibili.

Una dintre aceste diete este și PURINA® PRO PLAN® cu OPTIDIGEST – un mix special de nutrienți care sprijină digestia sănătoasă a câinelui tău. Formulele PRO PLAN cu OPTIDigest sunt create cu ingrediente foarte ușor de digerat, ce relaxează procesul digestiv și conțin și prebiotice care îmbunătățesc echilibrul florei intestinale a câinelui tău.