Confidenţialitate

Odesa și uzina Azovstal din Mariupol, vizate din nou de atacuri cu rachete ale armatei ruse

O persoană și-a pierdut viața și cel puțin 5 au fost rănite în urma atacului cu rachete din Odesa de luni seară. Rachetele au lovit un centru comercial și un depozit în jurul orei 23.00. În Mariupol, 100 de civili încă sunt blocați în tunelurile de la combinatul Azovstal.

Rusia a atact Odesa cu trei rachete hipersonice. Atacurile au vizat o zonă industrial-comercialăă și cinci clădiri au fost distruse.

Pompierii au intervenit printre dărâmături la un centru comercial și la un depozit. O personă și-a pierdut viața și alte 5 au fost rănite, au anunțat autoritățile din Ucraina.

Atacurile au avut loc chiar în ziua în care președintele Consiliului European, Charles Michel, vizita depozitele de grâu și porumb, iar oficialul a fost nevoit să se adăpostească într-un buncăr.

În Mariupol, uzina Azovstal este atacă neîncetat. 8 bombardiere strategice ale trupelor din Rusia au ajuns la Azovstal în ultimele 24 de ore.  Cel puțin 100 de civili sunt încă blocați în tunelurile combinatului siderurgic de la Marea Azov.

Prezența civililor „nu reduce densitatea atacurilor”, a declarat un consilier al primarului din Mariupol.

44 de cadavre de civili ar fi fost descoperite în dărâmăturile unei clădiri din Izium, în estul țării. Orașul este acum controlat de ruși. Clădirea în care ar fi fost descoperite cadavrele a fost distrusă de ruși în martie.

Căutând între dărâmături, ucrainenii rămași la fața locului au găsit acum trupurile a zeci de civili. Clădirea avea 5 etaje și s-a prăbușit în timp ce oamenii se aflau înăuntru, a transmis pe Telegram șeful administrației regionale Harkov, zonă din estul Ucrainei unde se află orașul Izium.

„Este încă un exemplu îngrozitor de crime de război împotriva civililor comise de ocupanții ruși”, a scris oficialul ucrainean.

Președintele Volodimir Zelenski a cerut comunității internaționale să ia măsuri cât mai repede pentru ca transporturile de grâu să poată fi reluate, în încercarea de a preveni o criză alimentară globală.

Foto: Shutterstock