Confidenţialitate

Obiecte cu poveste: Mamutul descoperit lângă Șoseaua de Centură a Bucureștiului – AUDIO

La Muzeul Național de Geologie din București se află mai multe fosile ale unor animale preistorice. La loc de mare cinste se află resturile unui mamut care a trăit în urmă cu            aproximativ 1 milion 400 de mii de ani, în Pleistocenul Inferior. Și nu, nu e cel radioactiv despre care vorbea Cătălin Tolontan. Acesta a fost descoperit în 2009, la Copăceni, nu departe de Șoseaua de Centură a Capitalei.

„Avem o bucată de fildeș, de vreo 60 de centimetri. Avem și o bucățică de măsea, pentru că poate nu avea un dentist prin zonă… Mai sunt și niște vertebre și centuri pelviene. De altfel, acesta este un mamut, dar acolo s-a găsit o familie întreagă, cu varii vârste. Vârsta medie era cuprinsă între 35 și 40 de ani și cel mai în vârstă avea undeva la 60 de ani. Era un mamut venerabil, cu fildeșii albi, ca să zic așa… Cel pe care l-am expus ne-a oferit cele mai multe oase.”,  spune muzeograful Adrian Dumitru.

Foarte probabil, în zona respectivă erau un fel de nisipuri mișcătoare care au permis conservarea animalelor pe care le-au înghițit. În afară de mamuți, în situl de pe malul Argeșului s-au mai găsit multe alte animale preistorice, inclusiv cerbi sau rinoceri.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.