Confidenţialitate

Obama denunță gestionarea haotică a crizei COVID-19 în SUA

Fost preşedinte democrat al SUA, Barack Obama a declarat că modul în care succesorul său republican, Donald Trump, a gestionat noua pandemie de coronavirus este un ”dezastru haotic absolut”, relatează CNN.

Yahoo News a obţinut o înregistrare o înregistrare a unei convorbiri privte pe care fostul lider de la Casa Albă a avut cu foști colaboratori ai guvernului.

“Alegerile viitoare, la toate nivelurile, sunt importante deoarece nu vom înfrunta doar un individ sau un partid politic”, a spus Barack Obama. În opinia sa, adevăratul adversar sunt ”tendinţe pe termen lung”, precum ”a fi tribal, divizaţi, a-i vedea pe ceilalţi ca duşmani”, tendinţe care riscă să caracterizeze ”viaţa americană”.

Încă foarte popular în rândul democraţilor, Barack Obama a lăsat deja să se înţeleagă că miliardarul republican ”a respins avertismentele” cu privire la riscurile unei pandemii.

Donald Trump este acuzat de criticii săi că inițial a minimalizat ameninţarea, apoi a dat instrucţiuni contradictorii şi confuze, între apelurile la prudenţă şi graba în ceea ce priveşte redresarea economiei, notează France Presse.

Barack Obama și-a declarat susținerea pentru Joe Biden, cel care a fost vicepreședintele în timpul administrației sale, pentru alegerile din noiembrie.