Oana Pellea: ”E prima dată când primesc un premiu împreună cu un domn pe care îl pot declara iubirea vieții mele: tata!”

Sâmbătă, în emisiunea ‘O dimineață de milioane’, actrița le vorbește ascultătorilor EuropaFM despre premiile de Excelență pe care organizatorii Festivalului de Film Comedy Cluj le-au pregătit pentru Oana Pellea și Amza Pellea.

Oana Pellea – sâmbătă, 21 septembrie, în emisiunea ‘O dimineață de milioane’:

DESPRE Comediile românești de astăzi

‘ Există și spectacole de comedie remarcabile. Poate ar trebui umblat un pic, poate ar trebui închis la robinetul de vulgaritate și de facil. Amza, toată viața lui, a pus umărul la un umor de mare calitate, inteligent și subtil, deloc vulgar. Cred că acolo ar mai trebui lucrat și în zilele noastre.’

DESPRE Sanda Manu și ‘reîntâlnirea’ de la Teatrul Metropolis

‘Sanda Manu este omul căruia îi datorez ABC-ul meseriei. Eu am provocat-o pe domana Sada Manu, eu am dorit foarte tare să refac pașii Institutului (de Teatru) și să reintru la școală după atâția ani. Și am avut, într-adevăr, senzația că am mai trecut o dată prin Academia de Teatru, pentru că este un pedagog excepțional.Și am avut senzația că a curățat o zgură care se pusese pe mecanismul de artist al meu. Dânsa este ca un bici cu vârful înmuiat în iubire’.

DESPRE Amza Pellea

‘Este prima dată când primesc premiu împreună cu un domn pe care îl pot declara iubirea vieții mele, care este tata! Premiul o să-l iau eu, excelența îii rămâne lui tata!. Tata nu a vrut să fac meseria asta, după aceea a acceptat. La final de viață, era și bucuros și mândru, puțin.’

DESPRE tinerii actori, după Gala HOP

‘Vă asigur că vine din urmă o generație puternică de actori. Se tot spune că golul nu poate fi umplut. Ideea e falsă’.