Confidenţialitate

Oana Năstase, Bucharest Running Club: Aşteptăm cu 25% mai mulţi alergători la Raiffeisen Bank Bucharest Marathon- VIDEO

Oana Năstase, directorul Bucharest Running Club, organizatorul Raiffeisen Bank Bucharest Marathon, vorbeşte despre ultimele pregătiri pentru evenimentul care va avea loc în Bucureşti pe 8 şi 9 octombrie.

De la 800 de alergători în 20017, Maratonul Internaţional Bucureşti a ajuns azi să adune un număr impresionat de participanţi, fiind cel mai mare eveniment sportiv desfăşurat în România.

Cea de-a noua ediție a Maratonului București Raiffeisen Bank, la care sunt așteptați peste 14.000 de alergători din 60 de țări, îi invită pe alergători să se înscrie pe www.bucuresti-maraton.ro până vineri, pe 30 septembrie, la una dintre curse: Maraton (42 km), Semimaraton Volkswagen (21 km), Ștafeta Vodafone (4×10 km), Cursa Populară Ciuc Radler (3,6 km), Cursa Adolescenților (3,6 km), Cursa Copiilor Uniqa Asigurări, Jogging în scutece SAMAS.

Începând cu anul 2008, Bucureștiul a fost inclus în circuitul internațional al maratoanelor, alăturându-se celorlalte capitale europene care găzduiesc anual astfel de competiții.

În calendarul de evenimente din acest an, pe lângă cea de-a noua ediție a Raiffeisen Bank Bucharest Marathon din 8-9 octombrie și ediția a 5-a a OMV Petrom Bucharest Half Marathon din 14-15 mai, s-a adăugat și prima ediție a Uniqa Asigurări 10K& Family Run, ce a avut loc pe 3 aprilie.

Nu acum mult timp, decizia primarului general al Capitalei de a limita numărul evenimentelor care duc la blocarea arterelor principale din oraş a fost văzută ca o ameninţare la desfăşurarea maratonului. Dacă s-a pus problema anulării sau mutării Maratonului Internaţional Bucureşti, ne lămureşte Oana Năstase, directorul Bucharest Running Club, în interviul video acordat Europa FM.

Oana Năstase vorbeşte la Europa FM şi despre restricţiile din trafic, dar şi despre cum se mai pot face înscrieri pentru cei care se decid în ultimul moment să ia parte la Raiffeisen Bank Bucharest Marathon.

Harta traseelor competiților poate fi vizualizată pe http://bucharest-marathon.com/traseu/