Oameni de milioane: Profesoara Maria Stan

Profesoara Maria Stan (în foto prima din dreapta, alături de trei dintre elevii pe care îi pregătește pentru World Scholar’s Cup) este omul de milioane al acestei săptămâni. A creat blogul profaderomana.ro pentru a se putea apropia mai bine de elevii săi și a explica acele concepte care-i sperie ușor pe liceeni. Predă limba și literatura română la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București și tot aici pregătește lotul României pentru concursul internațional transdisciplicar World Scholar’s Cup.

Pentru a lua parte la World Scholar’s Cup, o competiție mai dură decât olimpiadele clasice, elevii trebuie să se pregătească la mai multe discipline și să fie pregătiți să facă față unor provocări care le pun la test capacitatea de a asocia diferite concepte, dar și creativitatea.

World Scholar’s Cup este un concurs internațional cu o tradiție de unsprezece ani, ce a început ca un concurs regional în Coreea de Sud, pentru ca în prezent să aibă loc în peste 70 de țări la nivel mondial.

La ediția din 2018 a concursului, în urma unor rezultate excepționale la etapa globală din Barcelona, o echipă a Liceului s-a calificat la ultima etapă a concursului –Turneul Campionilor de la Universitatea Yale, de unde s-a întors cu 4 medalii de aur și una de argint.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS