Confidenţialitate

Oameni de milioane: Mirona Radu, regizoarea care a creat Film O’Clock International Festival

În 2019 era recompensată la festivalul Asta Sibiu cu un premiu de dezvoltare, oferit de HBO Europe, pentru pelicula ”Our Men”. Anul trecut a fost în juriu la Festivalul Internațional de Film de la Veneția, iar anul acesta organizează un festival de film.

Omul de milioane al acestei săptămâni este regizoarea Mirona Radu, Director al Film O’Clock International Festival.

Până pe 3 martie, Festivalul Internațional Film O’Clock a oferit o adevărată mișcare culturală ce a folosit meridianul și fusul orar pentru a transforma Terra într-o citadelă cinematografică. Lituania, România, Grecia, Egipt și Africa de Sud sunt țările aflate pe meridianul de 25 grade longitudine estică ce au luat parte la prima ediție a festivalului. De la Marea Baltică până în cel mai sudic punct al Africii, Film O’Clock International Festivala adus emisfera nordică și emisfera sudică împreună.

Prin vizionarea simultană a filmelor, atât în săli de cinema aflate la mii de kilometri distanță unele de altele, cât și pe platforme de tip Video on Demand, precum și prin discuțiile cu invitați speciali ce urmează fiecărei proiecții, cinefilii, deși aflați în orașe, țări sau chiar continente diferite, au împărtășit povești și emoții, dincolo de orice granițe.

Selecția filmelor din programul Film O’Clock International Festival a fost realizată de un comitet de curatori compus din cineaști din fiecare țară participantă, cu filme produse exclusiv în cele cinci țări, ale unor autori cu o puternică viziune artistică: filme curajoase, noi, lansate sau premiate în mari festivaluri ale lumii, și filme clasice, ce fac parte din moștenirea culturală a fiecărei țări participante în proiect.