Confidenţialitate

Oameni de milioane: Dr. Horațiu Vultur, pediatrul care-și folosește câștigurile ca să facă bine | VIDEO

În ultimele luni s-a vorbit tot mai mult despre medici ca despre eroii zilelor noastre. Doar că ei își asumă acest rol nu doar în vreme de pandemie. Un medic pediatru, care formează și generațiile viitoare în calitate de asistent universitar, își dedică resursele și câștigurile sale pentru a aduce îmbunătățiri în locurile unde lucrează, clinicile mai mici din periferii sau orașe spre care nu se îndreaptă prea adesea campaniile de strângere de fonduri.

An de an, în locul vacanței alege să plece pentru mai multe luni ca voluntar în țări din Africa și Asia, în comunități unde medicii pediatri sunt cunoscuți doar din poveștile altora. Dr. Horațiu Vultur povestește, în interviul acordat Europa FM, că a avut supriza să ajungă în Africa într-un loc unde nu mai lucrase un pediatru în ultimii 8 ani de zile, iar după o lună de activitate, alături de o echipă de medici voluntari din mai multe țări, aici s-au redus decesele în rândul minorilor la 0, de la câteva cazuri câte erau raportate înainte.

Importanța medicilor este conștientizată de mulți mai ales atunci când aceștia lipsesc. În unele comunități sărace, oamenii nici măcar nu știu că probleme banale pot fi evitate cu ajutorul unor doctori, după cum povestește Dr. Horațiu Vultur , omul de milioane al acestei săptămâni de la Europa FM.

Dr. Horațiu Vultur este absolvent al Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” București, Facultatea de Medicină, format în Institutul Clinic Fundeni București – Clinica de Pediatrie, sub îndrumarea Șef de Secție – Șef de Lucrări Dr. Adriana Diaconu, lucrează și în cadrul Spitalului Județean de Urgentă Giurgiu, diferite Clinici Medicale private și s-a remarcat în ultimii ani prin muncă de voluntariat în special în țări din Africa și Asia.