Oameni de milioane: Bogdan Ivănel, doctorul în drept internațional care a revenit în țară pentru a fonda Code4Romania – VIDEO

Code4Romania pune tehnologia în slujba comunităților în colaborare cu zeci de institutii și ONG-uri, depunând eforturi continue de a pune România pe harta globală a tehnologie dezvoltate în scop civic. Povestea omului de milioane din această săptămână, de la Europa FM, a pornit în perioada în care se afla în diaspora și problema cu care se confruntau românii în perioada alegerilor nu l-a lăsat indiferent.

După mai mult de 10 ani în mediul academic, unde a observat și analizat “pe teren” fenomene sociale din comunități afectate de conflicte ce țin de domeniul dreptului internațional și de respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, Bogdan Ivănel a fondat Code for Romania (Code4Romania) în anul 2016.

Scopul organizației a fost de la început să producă în România schimbări sociale pozitive cu ajutorul tehnologiei. Ideea Code for Romania a crescut rapid într-o adevărată mișcare socială constructivă și productivă devenind astăzi una dintre cele mai mari comunități din domeniul civic tech la nivel global, cu aproape 1.000 de voluntari de diverse specializări profesionale și care lucrează simultan pe 11 fusuri orare diferite, fiind a doua cea mai mare comunitate de civic tech din lume, după Code for America.

Code4Romania a câștigat premiul I la secțiunea ”Programe” cu proiectul Tech for Social Good – Code for Romania la Gala Societății Civile 2018.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS