Confidenţialitate

Oameni de milioane: Anca Ghinea, ambasador al creativității aplicate | VIDEO

Într-o lume aflată în continuă schimbare, una dintre cele mai importante abilități pe care ni le putem dezvolta este creativitatea, alături de gândirea critică, capacitatea de adaptare și de exprimare.

Nu doar un trend, ci de-a dreptul o necesitate, creativitatea poate fi asemănată cu un mușchi care, lăsat neantrenat, devine mai greoi și mai puțin activ. Cei ce își accesează creativitatea, indiferent de domeniul în care activează, pot trăi vieți mai împlinite și avea rezultate mai bune atât pe plan personal, dar și educațional și profesional.

După ce ideile sale au ajutat comunități online din ce în ce mai mari, omul de milioane al acestei săptămâni, Anca Ghinea, a pus tot ce a învățat și testat într-o carte. ”Creatori în acțiune” propune o serie de idei și de sfaturi aplicate care ajută la stimularea creativității, chiar și mai ales în momentele dificile: când ai de scris și nu ai inspirație, când trebuie să schimbi abordarea și nu ai resurse, când starea de flow pare de neatins. Povestind despre provocările creativilor atât din perspectiva emoțională, cât și din cea a procesului creator, cartea este menită să dea oricui un impuls de a relua proiectele dragi, abandonate dintr-un motiv sau altul și de a da startul altora noi și oferă mai multa claritate despre ceea ce înseamna creativitatea și actul de creație.