O sticlă cu mesaj a fost găsită pe o plajă din Franţa – GALERIE FOTO

O sticlă cu mesaj, care a fost aruncată în urmă cu peste doi ani în Oceanul Atlantic, din zona oraşului New York, a fost găsită pe o plajă din Franţa, la o distanţă de peste 5.700 de kilometri, informează The Guardian.

George Boorujy a aruncat sticla, în care a introdus un desen cu un cormoran, dar şi datele sale de contact, în octombrie 2013, în Oceanul Atlantic.

Boorujy, care este şi activist pentru protejarea cormoranilor, a vrut să exprimenteze în ce parte a lumii poate ajunge o sticlă lansată de pe Coasta de Est a Statelor Unite.

Sticla a fost găsită zilele trecute pe o plajă din zona La Tremblade, în vestul Franţei, de cuplul Alain şi Brigitte Barthélémy, care locuiesc în orăşelul Saintes, din regiunea Charente-Maritime.

sticla cu mesaj (2)

În timpul unei plimbări pe plajă, cei doi au găsit sticla cu inscripţia „New York Pelagic”, în care bileţelul cu adresa de email a artistului american era perfect conservat.

sticla cu mesaj (1)

În sticlă au fost găsite o imagine cu un cormoran şi următorul mesaj: „Felicitări că aţi găsit această sticlă şi pentru relaţia pe care o aveţi cu oceanul şi cu mediul înconjurător. Vă rog să îmi răspundeţi, dar nu cu un bilet într-o sticlă aruncată în ocean, ci pe adresa de mail”.

sticla cu mesaj (3)

Foto: sudouest.fr

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS