O şcoală din Vaslui a fost închisă în urma seismului de 5,3

O şcoală primară din comuna vasluiană Zorleni a fost închisă pe termen nedeterminat de către autorităţile locale, unitatea de învăţământ fiind afectată de seismul de 5,3 produs în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Pereţii clădirii s-au crăpat, iar bucăţi din tavan au căzut peste bănci, cei 14 elevi ai şcolii fiind trimişi acasă până când Primăria va găsi o soluţie, potrivit News.ro.

Cursurile la şcoala primară din satul Dealul Mare, comuna vasluiană Zorleni, au fost suspendate pe perioadă nedeterminată de către autorităţile locale.

Mai mulţi pereţi ai clădirii, construită din chirpici, s-au crăpat, iar bucăţi din tavanul clădirii s-au desprins şi au căzut peste bănci, în urma seismului de 5,3 produs în noaptea de vineri sre sâmbătă.

Primarul comunei vasluiene a considerat că cei 14 elevi ai unităţii de învăţământ ar fi expuşi unor pericole, dacă ar mai învăţa acolo şi a decis ca aceştia să stea acasă până la găsirea unei soluţii.

În ceea ce priveşte materia pierdută în perioada în care sursurile sunt suspendate, elevii o vor recupera ulterior, prin reprogramarea acesteia de către învăţător.

De asemenea, conducerea şcolii coordonatoare mai are şi varianta ca, în această săptămână, să fie programată pentru elevii de ciclu primar din localitatea Dealul Mare ”Şcoala altfel”, având în vedere că, din acest an şcolar, programul nu mai este la o dată fixă pentru toate şcolile din ţară.

Un seism de 5,3 pe Richter s-a produs în noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 2.11, în zona Vrancea, resimţindu-se în mai multe zone din ţară, inclusiv în Bucureşti.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS