Confidenţialitate

O partitură semnată Ludwig van Beethoven, vândută la licitaţie pentru 100.000 de dolari

Partitura ce îi aparține compozitorului german Ludwig Van Beethoven a fost vândută pentru suma de 100.000 de dolari la o licitaţie care a avut loc la New York, potrivit contactmusic.com.

Lucrarea a fost găsită de un evaluator din Connecticut, muzicianul Brendan Ryan, în timpul unei vizite în locuinţa unei femei care voia să vândă mai multe obiecte personale, potrivit ziarului The Greenwich Time.

Brendan Ryan a recunoscut partitura semnată de Beethoven după scrisul de mână al celebrului compozitor, precum şi după indicaţiile şi simbolurile prezente în cele 30 de pagini ale lucrării.

Specialiştii au stabilit faptul că paginile fac parte dintr-un caiet de lucru pe care compozitorul îl folosea în anul 1810.

La vârsta de doar 10 ani, tatăl compozitorului l-a retras de la şcoală, în speranţa că va putea să câştige mulţi bani de pe urma talentului său.

Ca urmare a acelei decizii, scrisul de mână al tânărului Ludwig a devenit aproape ilizibil, astfel încât muzicologii întâmpină dificultăţi în zilele noastre atunci când trebuie să îi autentifice textele şi semnătura.

Compozitorul german a jucat un rol important în tranziţia de la perioada clasică la cea romantică și este considerat întemeietorul unei ere noi în muzică.

Ludwig van Beethoven a murit la vârsta de 56 de ani, pe 26 martie 1827, la Viena.