O nouă tentativă a Senatului american de a abroga programul de asigurări Obamacare a eşuat

Senatul american a respins anularea Obamacare – programul în domeniul sănătăţii, introdus de administraţia fostului lider de la Casa Alba. 3 dintre republicanii lui Donald Trump  au votat alaturi de democraţi, care doresc menţinerea programului de asigurări de sănătate introdus de Barack Obama.

Republicanii din Senatul american nu au reuşit să obţină anularea Obamacare.  Respingerea propunerii de anulare a fost făcută cu 51 de voturi împotriva acesteia şi 49 în favoarea abrogării.

Senatorul republican John McCain, care a fost recent diagnosticat cu o formă agresivă de cancer cerebral, a fost unul dintre cei trei membri republicani care au votat împotriva anulării programului Obamacare.

Încă din timpul campaniei prezidenţiale, Donald Trump a dat asigurări că legea asigurărilor de sănătate introdusa de Administraţia Barack Obama va fi înlocuita imediat după instalarea sa la Casa Albă, pe 20 ianuarie.

Obamacare dispune de măsuri pregătitoare: cele 50 de state urmau să creeze pieţe online de unde oamenii să poată achiziţiona asigurările de sănătate. Însă multe state conduse de guvernatori republicani au refuzat să facă acest lucru în semn de protest faţă de lege. Locuitorii acestor state au fost obligaţi, astfel, să-şi achiziţioneze asigurările printr-un sistem federal.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS