O nouă statuie a membrilor trupei The Beatles a fost inaugurată la Liverpool – GALERIE FOTO

Statuia a fost inaugurată, vineri, în Liverpool, oraşul natal al membrilor trupei The Bealtes. Monumentul din bronz, care cântăreşte 1, 2 tone, a fost oferită oraşului de către proprietarii Cavern Club, localul unde The Beatles cânta în perioada anilor ’60.

Statuia a fost realizată de sculptorul Andy Edwards şi îi înfăţişează pe John Lennon, Paul McCartney, George Harrison şi Ringo Starr mergând pe cheiul râului Mersey.

 

Ideea de a crea o astfel de statuie a venit din partea lui Chris Butler, director al Castle Fine Art Foundry Ltd, care deţine un studio în oraşul britanic, iar imaginea reconstituită de sculptorul Andy Edwards a fost inspirată de o fotografie din 1963.

“Imaginea aceasta pare să aducă laolaltă trecutul, prezentul şi viitorul, precum o maşină a timpului”, a spus Andy Edwards pentru bbc.com.

Formaţia The Beatles a avut ultima apariţie publică în Liverpool pe 5 decembrie 1965, la Empire Theatre.

John Lennon, Paul McCartney, Ringo Starr şi George Harrison au format The Beatles în 1960, unul dintre cele mai faimoase şi de succes grupuri din istoria muzicii rock, având la activ peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă.

 

Foto: bbc.com

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS