O fotografie emoţionantă cu un medic care suferă după moartea unui pacient a stârnit discuţii despre greutăţile profesiei

Un paramedic a publicat o fotografie în care un medic din camera de Urgenţă încearcă să îşi revină după moartea unui tânăr pacient. Imaginea a declanşat discuţii pe internet pe marginea emoţiilor intense cu care medicii se luptă în practicarea profesiei.

‘Bărbatul surprins în imagine nu a reuşit să îşi salveze unul dintre pacienţi’, a explicat cel care a publicat fotografia pe Reddit, care lucrează ca paramedic în California alături de un coleg care a făcut fotografia.

‘Deşi asta este o întâmplare întâlnită în domeniul nostru de muncă, pacienţii pe care îi pierdem sunt de obicei bătrâni, bolnavi sau o combinaţie dintre cele două. Pacientul care a murit avea 19 ani şi a fost una dintre acele decizii pe care le luăm uneori care pur şi simplu te loveşte. În doar câteva minute, doctorul a păşit înapoi înăuntru, ţinându-şi din nou capul sus’, a mai scris utilizatorul platformei de sharing Reddit.

Imaginea, preluată de presa internaţională, a stârnit mii de comentarii pe marginea tumultului emoţional prin care doctorii de la Urgenţe trec în fiecare zi.

‘Când [tatăl meu] a murit, doctorii care lucrau pentru el […] au fost distruşi. Puteam s-o văd clar în ochii lor. Au sunat la mine acasă de multe ori de-a lungul anului ca să vadă ce făcea familia mea. Doctorii nu primesc lauda pe care o merită’, a scris un utilizator, în timp ce un medic şi-a povestit propria experienţă privind moartea pacienţilor:

‘Ştiu că vorbesc în general aici şi ştiu că nu suntem toţi la fel, totuşi, când vine vorba de munca noastră, nimic nu e mai greu – şi vreau să zic: nimic – decât să-I spui cuiva drag că membrul familiei sale a murit.’