O femeie din Statele Unite tocmai a fost declarata nevinovata, dupa ce a stat 32 de ani in inchisoare

În același timp, un alt bărbat din statul american Louisiana a fost eliberat din pușcărie la jumătatea acestei luni, după ce a așteptat 25 de ani executarea pedepsei cu moartea

O femeie în vârstă de 74 de ani, închisă timp de 32 de ani pentru o crimă pe care NU a comis-o, a fost eliberată în cele din urmă cu ajutorul unui grup de studenți la drept.

Aceasta a fost condamnată în 1981 pentru crimă, răpire și furt, fiind acuzată de complicitate la uciderea unui dealer, fapt comis de partenerul ei de atunci.

Însă, potrivit studențilorcare au apărat cazul Jones în fața Curții, partenerul femeii și-a silit iubita cu pistolul la tâmplă, să îl aducă pe dealer pe aleea unde l-a ucis.

Iubitul ei a fost arestat și condamnat la moarte, apoi a decedat pe culoarul morții, în așteptarea execuției.

Un alt bărbat din statul Louisiana și-a așteptat 25 de ani sentința la moarte.

Condamnat în 1988 pentru uciderea unui bijutier pentru care a lucrat, bărbatul a fost recent declarat nevinovat și regretă că și-a pierdut 30 de ani în viață în pușcărie.

Acum, el are 64 de ani și se numără printre puţinii condamnaţi din istoria modernă a Americii care au aşteptat atât de mult timp executarea pedepsei cu moartea, pentru ca apoi să fie eliberaţi.