Confidenţialitate

O echipă de la liceul “Tudor Vianu” a ocupat locul al treilea la Campionatul Mondial de Robotică din SUA

Echipa Autovortex, formată din 18 elevi de la Liceul Tudor Vianu din București, a creat un robot de 54 de kilograme, care a trebuit să ducă la bun sfârșit o sarcină ce se schimbă în fiecare an conform regulilor concursului. Participanții au folosit un set standard de piese, plus orice piese suplimentare off-raft sau piese personalizate.

Pentru a ajunge să concureze la St. Louis, Autovortex a participat şi a trecut prin mai multe etape dure de calificare, ocupând locul întâi la competiţii din Germania, Olanda, Rusia şi Coreea de Sud.
Părinţii tinerilor câştigători speră să fie înfiinţat în România un program naţional în care copiii să se poată perfecționa în domeniu.

Campionatul Mondial de Robotică, organizat în Statele Unite ale Americii încurajează tinerii din întreaga lume să descopere ştiinţa, tehnologia, ingineria şi matematica pentru a-si crea viitoare cariere educaţionale şi profesionale.
În prezent, mai mult de 400.000 de copii de peste tot în lume fac cercetări şi construiesc roboţi competitivi pentru a se califica şi participa la aceste campionate.

Anul acesta, în St. Louis, au concurat peste 900 de echipe din 42 ţări . În total, peste 20.000 tineri între 6 şi 18 ani din întreaga lume.

Concursul Mondial de Robotică a avut loc în St. Louis, Missouri, în perioada 27-30 aprilie, iar liceeni de la Colegiul “Tudor Vianu” au concurat sub numele echipei Autovortex România.