O companie americană a început să implanteze microcipuri în mâinile angajaților săi

O companie americană a început să implanteze microcipuri în mâinile angajaților săi. Acestea vor fi folosite pentru plăți, deschiderea ușilor și logarea pe calculatoare, după cum informează The Telegraph.

 

Three Square Market, o firmă din domeniul tehnologiei din Wiscounsin, a anunțat că 50 din angajații săi s-au înscris în mod voluntar pentru implantarea cu tehnologie de identificare prin frecvențe radio.

Microcipurile – de mărimea unui bob de orez – vor fi implantate între degetul mare și arătător. Directorul executiv al firmei, Todd Westby, preconizează că tehnologia va fi folosită pentru deschiderea ușilor, folosirea copiatoarelor, logarea pe calculatoarele de serviciu, deblocarea telefoanelor, trimiterea de cărți de vizită electronice, stocarea de informații medicale și plăți la alte terminale asemănătoare.

“Este următorul val, este inevitabil, și vrem să fim parte din el. Până la urmă, această tehnologie va deveni standard și va permite să fie folosită ca pașaport, pentru călătorii și cumpărături”, a adăugat el.  Angajații nu vor fi obligați să aibă implanturile.

Compania va plăti câte 300 de dolari pentru cei care le doresc.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS