Confidenţialitate

O bancă din Franța nu poate concedia un angajat care nu a mai muncit de trei ani | AUDIO

O bancă din Franţa nu poate concedia un angajat de pe o funcţie de conducere, deşi acesta nu a mai mers la muncă de trei ani de zile.

Un tribunal de apel a decis că banca a acţionat incorect şi i-a oferit şi despăgubiri de aproape 100 de mii de euro angajatului.

Mai exact, bancherul, pe care presa îl numeşte Domnul X, a obţinut de la Societe Generale un concediu sabatic de trei ani de zile.

La încheierea lui, a primit un email de la resurse umane prin care i se cerea să revină la serviciu, pe alt post. Domnul X a refuzat oferta pe care a considerat-o drept o umilire în faţa foştilor săi colegi.

La fel a refuzat alte două propuneri ale societăţii pe care le-a considerat sub pregătirea lui. Banca l-a concediat la finalul anului 2016, dar bancherul a început o acţiune în instanţă.

Un tribunal de apel din Versailles a decis că a fost demis în mod incorect. Potrivit legislaţiei franceze, un angajat are dreptul de a reveni la serviciu – după un concediu sabatic – pe aceeaşi poziţie pe care a deţinut-o anterior, sau pe o poziţie similară cu acelaşi salariu. Domnul X a obţinut în instanţă despăgubiri de 92 de mii de euro.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Lucia Ciocârlie Haranguş
Foto: Unsplash/Mojo Movies