Nutritionist: Fructele de sezon (AUDIO)

Medicul nutriționist Lygia Alexandrescu vine în fiecare sâmbătă în emisiunea ‘O dimineață de milioane’

Există foarte multe diete dezechilibrate, care exclud fructele din meniul zilei, lucru total neindicat, pentru că fructele sunt viață.

Așa cum legumele crude sunt aducătoare de enzime, de fibre, de glucide de bună calitate, la fel și fructele, au aceleași proprietăți.

Fructele sunt bogate în apă, în vitamine, minerale și antioxidanți.

Fructele ne ajută să ne menținem starea de sănătate și răspunsul imunitar. După o iarnă lungă, după o primăvară cu multă ploaie și cu mult stat în casă avem nevoie de aceste enzime atât de benefice.

Ideal ar fi să fie consumate între mese și să nu le amestecăm. Indicat este să mâncăm aproximativ 250- 300 de grame între mic-dejun și prânz sau între prânz și cină, la ora 16.

Fructele mai dulci și cele cu indice glicemic mai crescut se vor consuma dimineața, iar cele mai acre după-amiaza.