Confidenţialitate

Număr record de cazuri COVID-19 în Europa

Europa înregistrează pentru prima dată 100.000 de cazuri zilnice de COVID-19, record negativ absolut, de la debutul pandemiei.

România are azi alte 3.186 de infecții cu coronavirus (dintr-un total de 29.282 de teste) și 52 de decese din cauza COVID-19.

Acestea sunt cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Precedentul record, de 3.130 de cazuri, a fost atins chiar ieri, fiind totodată pentru prima oară când bilanțul infecțiilor a trecut de trei mii.

Multe dintre țările europene anunță cifre record vineri. Italia a înregistrat 5.373 de noi cazuri de Covid în ultimele 24 de ore, a anunțat vineri Ministrul Sănătății. Este pentru prima dată când țara a depășit pragul de 5.000 de cazuri într-o singură zi din luna martie.

Rusia a raportat vineri cele mai multe cazuri zilnice de coronavirus după luna mai, determinând autorităţile de la Moscova să ia în considerare închiderea barurilor şi a cluburilor de noapte.

Marea Britanie a înregistrat joi peste 17.000 de cazuri de COVID-19, ministrul britanic al sănătăţii Matt Hancock avertizând că Marea Britanie se află într-un “moment periculos”. Multe regiuni din nordul Angliei, Ţara Galilor şi Scoţia au introdus restricţii mai severe privind interacţiunea socială pentru a încerca să împiedice răspândirea bolii.

Marea Britanie are o rată de deces de 7% în urma îmbolnăvirilor cu COVID-19, printre cele mai mari din lume. Mai mult de şase la fiecare 10.000 de persoane au murit din cauza virusului în ţară.

Guvernul spaniol a declarat vineri stare de alertă în regiunea capitalei Madrid, ca măsură de combatere a extinderii epidemiei de COVID-19. Cu 850 de cazuri de coronavirus la 100.000 de locuitori, zona Madridului are cea mai mare rată de infectare din Europa.

Franţa a înregistrat joi un nou număr zilnic record de cazuri de COVID-19 pentru două zile consecutiv, spitalele funcţionând în sistem de urgenţă.

 Belgia a impus controale mai stricte asupra adunărilor după apariţia de noi infecţii în ţară. Noile cazuri de coronavirus au crescut de peste 2,6 ori de la începutul lunii octombrie. Infecţiile cu COVID-19 au făcut deja peste 10.000 de decese în ţară.

În prezent, Europa a înregistrat peste 16% din totalul cazurilor de coronavirus la nivel global şi aproape 22% din decesele provocate de COVID-19.