Nu au fost găsite cutiile negre ale avionului EgyptAir

Autoritățile egiptene neagă informațiile potrivit cărora au fost găsite cutiile negre ale avionului EgyptAir, prăbușit în urmă cu 3 zile, în Marea Mediterană. Un ziar egiptean îi citează pe oficialii ministerului, care spun că în cazul în care cutiile negre sunt localizate, publicul va fi anunțat “imediat”.

Postul de televiziune CBS News anunțase găsirea acestora,în apropierea locului în care au fost găsite fragmente din avionul prăbușit, adică la aproximativ 290 de kilometri nord de oraşul egiptean de coastă Alexandria. Deocamdată se știe sigur că a fost detectat fum la bord către partea din față a cabinei, cu puțin timp înainte de prăbușire.

Totuși, „aceste mesaje nu le permit anchetatorilor să tragă o concluzie clară cu privire la ceea ce ar fi putut cauza fumul sau incendiul la bordul aeronavei”, a declarat un purtător de cuvânt al agenției franceze pentru securitatea aviaței.

Între timp, armata egipteană a dat publicității primele fotografii şi o înregistrare video cu obiecte şi fragmente din avionul EgyptAir. În imagini apar bucăţi de scaune deteriorate şi veste de salvare, dar şi o bucată de pânză ce pare să fie o parte a unei pături pentru copii sau unui sac de dormit.

În cazul în care vor fi găsite intacte, cele două cutii negre vor dezvălui ceea ce s-a spus în cabina piloţilor înainte de prăbuşirea avionului şi informaţii despre starea aeronavei. \

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS