Confidenţialitate

Novak Djokovic revine pe terenul de tenis luna viitoare

Liderul tenisului mondial, sârbul Novak Djokovic a confirmat prezenţa germanului Alexander Zverev – numărul 7 ATP, la turneul de tenis pe care el îl va organiza la Belgrad, la mijlocul lunii iunie.

”Am o veste excelentă, Alexander Zverev şi-a anunţat participarea. Sperăm că, respectând regulile în vigoare, să avem şi suporteri în tribune”, a spus Djokovic.

Djokovic va organiza începând de la mijlocul lunii viitoare un turneu în mai multe ţări din Balcani – primul după suspendarea sezonului profesionist, din cauza pandemiei de Covid-19.

Competiția se numește”Adria Tour” și se va desfășura între 13 iunie şi 5 iulie în patru țări din fosta Iugoslavie: Serbia, Croaţia, Muntenegru şi Bosnia-Herţegovina.

Alături de Djokovic și Zverev, vor mai participă austriacul Dominic Thiem – locul al 3-lea mondial şi bulgarul Grigor Dimitrov, aflat pe poziția a 19-a ATP.

Sumele strânse vor fi donate unor organizaţii caritabile.

Incă nu s-a hotărât dacă turneul se va disputa cu public în tribune, sau va fi doar televizat.

Amintim, aceste balcanice au fost menajate, oarecum, de pandemia de coronavirus, având sub 20.000 de cazuri şi 650 de decese, la o populație de circa 22 de milioane de oameni.

Circuitele profesioniste ATP şi WTA, oprite la mijlocul lui martie, vor rămâne blocate până la sfârşitul lunii iulie.