Noua Zeelandă caută imigranți. Neozeelandezii trec cu greu testul antidrog

Premierul Noii Zeelande, Bill English, a declarat luni că țara sa trebuie să se bazeze pe muncitori imigranți, deoarece mulți localnici nu pot trece testul anti-drog la angajare, relatează DPA.

Bill English a făcut această afirmaţie luni, după ce a fost întrebat de jurnalişti în legătură cu numărul tot mai mare de imigranţi din Noua Zeelandă.

Potrivit unui raport al Biroului de Statistică dat publicităţii luni, 71.300 de imigranţi au intrat în Noua Zeelandă în ultimul an.

English a fost întrebat care sunt motivele pentru care cei 140.000 de neozeelandezi şomeri nu au putut acoperi nevoile de muncitori calificaţi din această ţară cu 4,8 milioane de locuitori.

„Unul dintre obstacolele din prezent este pur şi simplu testul antidrog“, a spus premierul. „Conform regulilor privind siguranţa la locul de muncă, nu poţi avea angajaţi sub influenţa drogurilor, iar mulţi dintre tineri nu pot trece acest test“, a adăugat el.

Un studiu apărut în 2012 în publicaţia medicală „The Lancet“ arăta că printre australieni şi neozeelandezi se înregistrează cel mai mare procent de consumatori de cannabis şi metamfetamină din lume, notează agerpres.ro.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS