Confidenţialitate

Nouă tranşă de Remdesivir, Tocilizumab şi Favipiravir pentru pacienţii Covid

Ministerul Sănătăţii a anunțat, luni, că o nouă tranşă de Remdesivir, Tocilizumab şi Favipiravir va fi trimisă în unităţile sanitare cu paturi care au în tratament pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2.

Conform unui comunicat, 5.191 de flacoane de Remdesivir de 100 mg vor ajunge în 72 de spitale din ţară pentru tratarea pacienţilor cu forme medii de boală.

“Criteriile de repartizare ale medicamentului au ţinut cont de necesarul minim de flacoane/pacient tratat şi de numărul pacienţilor internaţi, confirmaţi, în secţii şi în ATI care necesită administrare”, precizează MS.

De asemenea, Ministerul a semnat cu furnizorul un contract pentru 1.500 de flacoane de 80 mg şi 40 de flacoane de 200 mg de Tocilizumab.

“Mâine dimineaţă [marți – n. red], Direcţiile de sănătate publică vor putea începe să ridice medicamentul din depozitele S.C. Unifarm S.A. pentru ca, mai apoi, să îl repartizeze unităţilor sanitare care tratează pacienţi cu forme medii şi severe de boală. De asemenea, un număr de 48.500 de cutii de Favipiravir vor ajunge în 279 de spitale, în urma semnării contractului de donaţie dintre MS şi TERAPIA S.A. Cluj Napoca”, adaugă comunicatul.