Confidenţialitate

Noua piesă Nirvana – ”Drowned in the Sun”, creată cu ajutorul AI | AUDIO

„Drowned in the Sun” este noua piesă Nirvana, creată exclusiv cu ajutorul Inteligenței Artificiale (AI), folosind programul Magenta AI. „Drowned in the Sun” s-a născut după analiza a 25 de piese populare Nirvana și este parte a proiectului ”Over the Bridge” dedicat artiștilor care se confruntă cu probleme de sănătate mentală.

Cântecul apare pe compilația promovată online Lost Tapes of the 27 Clubunde se mai regăsesc piese similare ale unor artiști care au murit la vârsta de 27 de ani: Jimi Hendrix, Jim Morrison și Amy Winehouse.

Cu excepția vocii solistului Eric Hogan tot ceea ce se află în piesă a fost realizat cu ajutorul AI.

Nirvana, înfiinţată de solistul şi chitaristul Kurt Cobain şi de basistul Krist Novoselic la sfârşitul anilor 1980, a lansat hituri precum “Smells Like Teen Spirit” și “Come As You Are”. După sinuciderea lui Kurt Cobain, în 1994, la vârsta de 27 de ani, formaţia s-a destrămat, după ce a lansat trei albume de studio într-o carieră de şapte ani, interval în care Nirvana a vândut peste 75 de milioane de discuri în toată lumea. În ultimii ani s-a vorbit despre o revenire pe scenă a trupei Nirvana, însă pandemia a amânat planurile de acest fel.