Confidenţialitate

Noi salvări miraculoase în Turcia: încă 3 persoane, scoase în viață de sub dărâmături, la 12 zile de la cutremure

Printre cei salvați, se află și un copil.

Din păcate, bilanțul morților a depășit 39.000 de persoane în Turcia, iar în Siria, numărul oamenilor decedați se apropie de 6.000.

La 296 de ore după cutremurele care au zguduit Turcia, 3 persoane, printre care și un copil, au fost recuperate în viață de sub resturile unei clădiri de locuințe din orașul Antakya din sudul țării, scrie agenția Reuters care citează agenția turcă de stat Anadolu. Imaginile prezentate de televiziuni au arătat cum cele trei persoane erau transportate spre ambulanțe.

Și în urmă cu o zi fuseseră recuperați alți 3 supraviețuitori.

Din păcate, bilanțul morților a depășit 39.000 de oameni și sunt zeci de mii de răniți, după ce peste 260.000 de apartamente au fost distruse în urma cutremurelor.

Multe echipe internaționale de salvatori au părăsit deja Turcia, dar intervențiile de salvare continuă cu forțe locale, în condițiile în care sunt încă foarte multe persoane dispărute.

În Siria, bilanțul victimelor nu a mai fost actualizat de câteva zile. Sunt cel puțin 5800 de morți până acum, majoritatea în nord-vestul țării, regiune controlată de opozanții regimului de la Damasc.

Iar noaptea trecută, au avut loc primele lupte între rebeli și forțele guvernamentale, ceea ce a îngreunat eforturile de ajutare a victimelor, potrivit Reuters. Armata a bombardat periferia orașului Atareb din nord-vestul țării.