Confidenţialitate

Noi restricții antiepidemice sau prelungirea celor actuale, în țările europene | AUDIO

Unele țări europene încearcă să țină sub control numarul tot mai mare de noi infectări şi  decese asociate COVID-19 prin noi restricţii antiepidemice sau prelungirea celor deja in vigoare. Germania a anunțat astăzi  un nou record de decese – 1.244 și peste 25.000 de  noi cazuri de infectare iar în Marea Britanie capacitatea sistemului sanitar este complet depășită.

În Marea Britanie, de luni, devine obligatoriu un test COVID-19 negativ la intrarea în ţară, pentru se  evita importarea şi a altor mutaţii ale SarsCov 2, mai contagioase, precum cele din Africa de Sud sau Brazilia. Până acum  au fost  vaccinați anti-Covid peste 2,6 milioane de britanici.

Deși se observă o tendinţă ascendentă a infectărilor în Franţa, guvernul de la Paris nu are în vedere o nouă carantină totală. Vor fi însă noi restricţii sociale și peste un million de elevi și profesori vor fi testați lunar.

Italia a anunţat 16.000 de noi infectări și 500 decese zilnice în ultima raportare, iar Guvernul de la Roma a prelungit starea de urgenţă până pe 30 aprilie, unele restricţii fiind înăsprite.

Circulaţia e interzisă noaptea, rămân închise şcolile, cinematografele, piscinele, iar barurile şi restaurantele pot fi deschise cel mult până la ora 18:00.

Începând de vineri, Portugalia reintră în carantina pentru cel puţin o lună, de 6 zile  consecutiv înregistrandu-se peste o sută de decese. Autorităţile au dispus amânarea tuturor intervenţiilor chirurgicale care nu sunt urgente. Şcolile rămân însă deschise.

Austria se află în continuare în carantină cu sectorul HoReCa închis până cel puţin până pe 24 ianuarie. Şcolile vor fi redeschise pe 25 ianuarie, dar cu unele limitări. La Moscova, cu 6.000 de infectari noi intr-o zi, luni se redeschid şcolile dar cel puţin încă o săptămână rămân în vigoare restricţiile antiepidemice.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Adriana Sârbu