Confidenţialitate

Ninsori puternice în SUA: 6.000 de zboruri anulate și zăpadă de peste jumătate de metru, în mai multe state | VIDEO

Coasta de Est a Statelor Unite a fost cuprinsă de un val de aer rece ce a provocat ninsori masive și înreruperi de electricitate în mai multe state.

Cinci state de pe Coasta de Est a SUA sunt în stare de alertă din cauza zăpezii și a viscolului ce a pus stăpânire pe regiune în acest weekend, potrivit BBC.

În unele zone din Massachusetts stratul de zăpadă măsoară 75 cm, iar aproape 6.000 de zboruri naționale și internaționale au fost anulate din cazua condițiilor extreme.

Furtuna de zăpadă, denumită „Nor’easter”, a lovit majoritatea regiunilor din New York și Massachusetts, iar în Boston stratul de zăpadă a ajuns să măsoare 60 cm, egalând un record înregistrat anterior.

În New York, stratul de zăpadă a măsurat chiar și 61 cm, acoperind cu un strat alb embelmatica Times Square.

Serviciul Național de Meteorologie a transmis că furtuna a atins pragul de bombogeneză. Asta înseamnă că aerul rece, amestecat cu cel cald, a dus la o scădere bruscă a presiunii atmosferice, ceea ce ar putea duce la formarea unui ciclon.

În plus, meteorologii avertizeză asupra unui fenomen mai ciudat în Florida: iguanele care cad din copaci, din cauza temperaturilor scăzute, notează The Guardian.

„Acestea au sânge rece. Încetinesc sau devin imobile atunci când temperaturile ajung la valori de 4-9 grade. Chiar dacă acestea cad din copaci nu înseamnă că sunt și moarte”, transmit cei de la serviciul de Meteorologie din Miami.

Temperaturile din sudul statului Florida au coborât până la -3,9 grade, duminică dimineața.

Autor: Narcis Roșioru

Citește și: Gorj: Circulaţia pe Transalpina, închisă pe tronsonul Novaci – Rânca din cauza viscolului | VIDEO