Ninge pe autostrăzi și pe DN1

Pe Autostrăzile A1Bucureşti-Piteşti, A2 Bucureşti-Constanţa, A3 Bucureşti-Ploieşti şi A4 Ovidiu-Agigea ninge uşor, dar zăpada nu s-a depus, carosabilul este negru, umed. Aceeaşi situaţie este şi pe DN1, în staţiunile de pe Valea Prahovei, unde ninge, iar zăpada se topeşte, din cauza temperaturilor care nu sunt foarte scăzute la această oră.

ANM precizează că, începând din a doua parte a zilei de duminică, 21 ianuarie, aria precipitaţiilor va fi în extindere în majoritatea regiunilor şi treptat vor predomina ninsorile.

De asemenea, meteorologii au emis o informare de lapoviţă şi ninsoare pentru Bucureşti, valabilă sâmbătă şi duminică.

Astfel, precipitaţiile mixte moderate cantitativ vor caracteriza regimul termic la nivelul Capitalei, în zilele de 20 şi 21 ianuarie, iar începând de duminică seară se vor semnala predominant ninsori şi intensificări ale vântului.

Conform estimărilor, în intervalul 20 ianuarie, ora 15:00 – 21 ianuarie, ora 6:00, în Bucureşti vor fi precipitaţii moderate cantitativ, la început mai ales sub formă de ploaie, iar seara şi temporar în cursul nopţii predominant sub formă de ninsoare. În acest context, se va depune strat de zăpadă de 4 – 6 centimetri, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Regimul termic va fi, în continuare, caracterizat de valori mai ridicate decât cele obişnuite în această perioadă din an, cu o maximă în jurul a 4 grade Celsius şi o minimă cuprinsă între de -2 şi -1 grad Celsius.

Începând din seara zilei de duminică, 21 ianuarie, se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, în timp ce vântul se va intensifica treptat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS