Nigeria-Adolescenta ucisa in bataie

O adolescentă din Nigeria, suspectată că urma să comită un atac sinucigaş, a fost ucisă în bătaie de oamenii aflați în apropierea unei piețe. Trupul tinerei a fost apoi incendiat.

Tânăra linșată de mulțime se afla împreună cu o altă adolescentă la intrarea într-o piață de legume dintr-un oraș din nord-estul Nigeriei.

Pentru că au refuzat să fie controlate, oamenii au imobilizat-o pe una dintre ele și au descoperit că avea două sticle legate de corp. Au început să o bată crunt până și-a dat ultima suflare, iar apoi i-au incendiat trupul. Mulțimea credea că tânăra urma să comită un atac sinucigaș. Ulterior polițiștii au arestat-o pe cealaltă suspectă.

Dar oamenii legii au spus că e puțin probabil ca tânăra ucisă să fie un kamikaze, devreme ce nu a detonat nicio bombă atunci când a fost atacată.

Nigerienii se tem de astfel de atentate, în contextul în care gruparea islamistă Boko Haram a folosit fete chiar și de 10 ani pentru a transporta explozivi în timpul atacurilor asupra unor pieţe şi staţii de autobuz. Anul trecut, aproximativ 10.000 de persoane au murit în Nigeria după atacurile grupării teroriste. Alte 1,5 milioane au fost forţate să îşi părăsească locuinţele.