Nicu Covaci: 70 de ani de viață, 55 de ani pe scenă alături de Phoenix

Phoenix este, probabil, singura formație din lume (în afară de Rolling Stones) care împlinește 55 de ani de activitate, și, mai inedit decât atât, care și-a păstrat în tot acest timp direcția artistică stabilită de liderul ei necontestat. Nicu Covaci rămâne, după 55 de ani de Phoenix, ”o parte din ADN-ul tuturor rockerilor” – așa cum l-a numit Alin Dincă, solistul formației Trooper.

70 de ani de viață, 55 de ani pe scenă alături de Phoenix – două evenimente pe care anul 2017 le aduce în viața lui Nicu Covaci și care vor fi sărbătorite în cadrul unor concerte unice.

Primul dintre ele, pe 19 aprilie, cu ocazia zilei de naștere a lui Nicu Covaci, în cadrul unui concert-eveniment desfășurat la Arenele Romane din București.

Phoenix and friends Rock Edition va aduce pe scenă alături de Phoenix invitați speciali din zona rock-ului, muzicieni de valoare cu care Phoenix a colaborat de-a lungul timpului și care au schimbat, fiecare în felul lor, fața muzicii românești: Dan Andrei Aldea, Călin Pop (Celelalte Cuvinte), Roman Iagupov (Zdob și Zdub), A G Weinberger, Rareș Totu, Alin Oprea (Talisman), Crivăț și Luparul (Bucovina), Trooper, Bodo (Proconsul), Eugen Mihăescu și Gabi Guriță Nicolau (Krypton), Tavi Iepan (Rezident Ex), precum și alți invitați-surpriză.

La Arenele Romane vă veți putea întâlni și cu Malcolm J. Lewis, celebru pentru colaborările cu artiști ca Ozzy Osbourne sau Humble Pie, iar un loc aparte în cadrul concertului va fi rezervat unor artiști foarte tineri, chitariștii Flavia Staicu și Andrei Cerbu, amândoi în vârstă de 14 ani – care fac parte din programul de susținere a tinerilor muzicieni desfășurat în ultimii ani de către membrii formației Phoenix.

După concertul de la Arenele Romane, partea a doua a serii de 19 aprilie va fi dedicată unui concert de tip jam-session al formației Phoenix în clubul bucureștean Tribute, în cadrul unui eveniment restrâns cu ocazia zilei de naștere a lui Nicu Covaci.

Oameni de milioane: Nicu Covaci la 70 ani și 55 de ani de Phoenix