Nicolae Forminte revine la conducerea lotului olimpic feminin de gimnastică

Antrenorul va pregăti la Deva sportivele senioare și junioare, în timp ce Cătălina Ponor, Larisa Iordache plus Anamaria Ocolișan vor rămâne la București, a decis Comitetul Executiv al Federației.

Președintele forului – Adrian Stoica anunță că la Deva va fi “centrul de greutate”, iar Nicolae Forminte va coordona și pregătirea pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Tehnicianul va lucra cu 21 de gimnaste senioare ajutat de alți 5 antrenori. Stoica a precizat că Larisa Iordache, Cătălina Ponor și Anamaria Ocolișan au insistat să rămână la București, iar Federația le va asigura condiții de pregătire. Deasemenea, Diana Bulimar, Silvia Zarzu și Daniela Ciurușniuc au fost excluse din lotul olimpic, fără să fie prezentat un motiv oficial.

Nicolae Forminte a mai condus echipa națională între 2005 și 2010, iar în 2008 la Beijing, comanda lui, România a cucerit bronzul pe echipe și Sandra Izbașa a devenit campioană olimpică la sol.

Anul acesta, la Rio, lotul feminin a fost coordonat de Lucian Sandu, un fost colaborator al lui Octavian Belu și al Marianei Bitang. Cei mai titrați antrenori din lume s-au retras în primăvară, după alte decizii similare în ultimul deceniu.

Amintim, echipa României nu s-a calificat la competiția din Brazilia, pentru prima oară începând din 1956. Singură concurentă a fost Cătălina Ponor, care nu a cucerit nicio medalie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS